Връзката между суетата, публичността и безочието

Разрових си блога и реших първо да извадя недовършените неща.

Една кралица се оглежда в огледалото си и го пита: „Огледалце, огледалце я кажи аз ли съм най-красива на света…“. Мнението има значение. Даже струва човешки живот, на няколко пъти взет.

За правителството и депутатите е непозната тази суета. Върнах се бг, когато Путин си беше заминал и наваксвах чрез медиите. След, а не по време или преди визитата, управляващите бяха направили доста изказвания в медиите, но без директни отговори на протестите и на дискусиите преди визитата – зависимост от Русия, връзки с КГБ, братска мафия, непрозрачност… Говореха пред публиката, без да се оглеждат в публиката. Да се оглеждаш в публичността и да отговаряш, на това което витае в нея, е задължително за рекламата и за правителството, и за депутатите. За последните две, защото са избрани и представляват именно гражданите, които говорят.И в позицията на правителството не би трябвало да звучат частните гласове на премиера, министрите, а тези на избралите ги. Разбира се, това е в теорията на представителната демокрация, но точно нейните процедури им дават властовите ресурси.

Все пак правителството се огледа – сред себеподобните си. Хвърля известни ресурси да се гласува декларация от парламента за одобрение на споразуменията с Русия. Още едно доказателство, че значение има политическия кръг, а не тези, които представлява.

Публикувано на Факти&Сърце. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Връзката между суетата, публичността и безочието

  1. птери каза:

    Off topic – радвам се, че пак си на линия, слънчо!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s